HOMEPAGEGalerijPortretschilderijenPortrettekeningen en schetsenAnder werkVrij werkIllustratiesPortret in OpdrachtProces en prijsIsabelDe portretten van Isabel tekst Jesus RenauContact
Portretschilder  Isabel Schmitz  
De Kunstenaar
Oog, hart, onderwerp, doek... een dans.

Isabel is opgegroeid in Nieuw Zeeland. Als dochter van een kunstenaar tevens inspirerende leraar en een balletdanseres, begon haar creatieve vorming al in haar jeugd. Waarnemen en het sensitieve maar ook expressieve vertalen van het zichtbare in lijn en kleur zijn haar toen bijgebracht, alsook het vertalen van het onzichtbare d.m.v. muziek en dans.

Na het afronden van de middelbare school is Isabel naar Nederland gekomen om te studeren aan de Academie voor Beeldende Vorming Tilburg, waar zij in 1995 is afgestudeerd.

Sindsdien heeft zij vrij gewerkt en geïllustreerd. Ook heeft zij een School voor Oriëntaalse dans opgericht waar ze nog steeds les geeft.

De laatste jaren is zij zich steeds meer gaan richten op portretschilderen.

“Het schilderen van een portret is veel meer dan een gelijkend beeld scheppen. Om de essentie van iemand naar voren te kunnen laten komen is naast een gedegen techniek een open waarneming nodig. Ik wil mijzelf als kunstenaar niet opdringen, maar liever een stap opzij zetten zodat het schilderij ruimte krijgt zich te ontwikkelen en het wezenlijke van de geportretteerde te openbaren. Het is een heel avontuurlijk proces!”
DSC_0656.NEF.jpg